17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDescinderi la CSM, doi procurori sunt suspectaţi de trafic de influenţă

Descinderi la CSM, doi procurori sunt suspectaţi de trafic de influenţă

Procurorii Romeo Bălan, membru al CSM, şi Marcel Sâmpetru, consilier al acestuia, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, iar DNA a început urmărirea penală împotriva acestora, conform rtv.ro. Cei doi şi-ar fi dorit posturile de procuror general al României şi de şef al DNA, ocupate în prezent de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, şi ar fi negociat în acest sens cu lideri ai USL. Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la CSM şi au făcut percheziţii la domiciliul acestora.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, cei doi sunt acuzaţi că şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României. Procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul celor doi şi au descins miercuri dimineaţa la Consiliul Superior al Magistraturii. DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.
„Nu este vorba de doi membri CSM. Este vorba de un consilier. Știu că s-a dat un aviz în ceea ce privește cercetarea acestui magistrat. Nu cunosc datele din dosar care oricum acum nu sunt publice. Este o anchetă în desfășurare”, a declarat Alina Ghica, președinte CSM, la România TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS