16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtletism - Andrea Ogrăzeanu a bătut recordul Ionelei Târlea, la 100 m, vechi de 11 ani

Atletism – Andrea Ogrăzeanu a bătut recordul Ionelei Târlea, la 100 m, vechi de 11 ani

Sprintera constănţeană Andreea Ogrăzeanu a reuşit, joi seară, să doboare un record naţional vechi de 11 ani, aparţinând Ionelei Târlea, la 100 m plat, fiind cronometrată în finala Campionatelor Naţionale de pe stadionul „Dinamo” cu timpul de 11″29/100, informează Agerpres. Vechiul record aparţinea vicecampioanei mondiale Ionela Târlea, cu 11″32/100, din 2011.

De altfel, după comportarea mediocră de la Campionatele Europene de la Helsinki a delegaţiei României nu a fost singurul rezultat care să aducă nedumerirea în rândul tehnicienilor, antrenorul federal Gheorghe Dulgheru declarând: „Greu de înţeles asemenea fluctuaţii şi asemenea comportări. Parcă Europenele au fost concurs de pregătire pentru Naţionale! Să sperăm că ne-am revenit şi că va urma o creştere de formă până la Jocurile Olimpice”.
Dintre rezultatele surprinzătoare se poate enumera victoria Cristinei Bujin (CS Farul Constanţa), la triplusalt, cu 14,25 m, în timp ce la Helsinki a sărit doar 13,34 m. De asemenea, aruncătoarea de ciocan Bianca Perie (SCM Bacău) a devenit joi campioană naţională de senioare, cu 69,14 m, în vreme ce la Europene a aruncat cu aproape 2 metri mai slab.
În fine, triplusaltistul Marian Oprea, accidentat în continuare, nu a putut participa la această competiţie, ratând ultima şansă de a putea fi prezent la JO de la Londra. Vineri după-amiază, de la ora 18.30, este programată ultima reuniune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS