18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă şi în următoarele zile

Caniculă şi în următoarele zile

Marţi, canicula se menţine în jumătatea vestică a ţării, dar local, la câmpie, cuprinde şi alte regiuni în orele amiezii, când maximele temperaturii aerului la scara întregii ţări se încadrează între 29 de grade pe litoral şi 37 de grade la câmpie, mai frecvent în cea de vest. Pe la munte, după-amiază, sunt şanse pentru câteva averse însoţite de fenomele electrice.
Miercuri, valul de căldură acoperă toată ţara. Toţi locuitorii zonelor de câmpie şi podiş vor fi afectaţi de un disconfort termic accentuat, iar după-amiază se vor înregistra frecvent maxime de 35-37 de grade, izolat chiar şi 38 de grade. Doar în zona litoralului, aerul rămâne respirabil, cu maxime de 29-30 de grade. Cât despre precipitaţii, o uşoară tendinţă spre instabilitate atmosferică se manifestă în regiunile sud-estice şi la munte, unde sunt posibile câteva ploi slabe, de scurtă durată.
Joi, cu totul izolat în sud-estul ţării şi la munte, pot să cadă câţiva stropi de ploaie, dar este încă şi mai cald. Locuitorii din toate regiunile au de îndurat temperaturi cu circa 7-8 grade mai ridicate decât ar fi normal, chiar şi pentru luna lui cuptor. Vorbim despre maxime care doar pe litoral se opresc la 28-30 de grade, în rest se încadrează între 35 şi 38 de grade în majoritatea localităţilor de deal, câmpie şi podiş. Izolat, în sud-vestul extrem se ating şi 39 de grade, iar disconfortul termic este în continuare foarte ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS