23.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele finale la evaluarea naţională vor fi afişate azi

Rezultatele finale la evaluarea naţională vor fi afişate azi

Rezultatele finale la evaluarea naţională, după contestaţii, vor fi afişate astăzi, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Potrivit unui centralizator al MECTS, la evaluarea naţională au participat aproape 170.000 de absolvenţi de gimnaziu. Rezultatele au fost afişate vineri şi în aceeaşi zi au fost depuse contestaţiile care au putut fi soluţionate sâmbătă şi duminică. 

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare.
În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS