11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul preşedinte al Băncii Mondiale şi-a preluat mandatul

Noul preşedinte al Băncii Mondiale şi-a preluat mandatul

Noul preşedinte al Băncii Mondiale, americano-coreeanul Jim Yong Kim, şi-a preluat astăzi mandatul, angajându-se să servească „populaţiile care trăiesc în sărăcie” într-un moment „crucial” pentru economia mondială, informează Agerpres.

Jim Yong Kim, medic şi antropolog în vârstă de 52 de ani, preşedinte al Universităţii Dartmouth din statul american New Hampshire (nord-est), este puţin cunoscut marelui public şi lipsit de experienţă financiară şi politică la nivel înalt.
Luni, într-o scurtă alocuţiune la sediul din Washington al instituţiei, Kim a arătat că îşi preia cu „umilinţă” mandatul de 5 ani, subliniind că şi-a petrecut „cea mai mare parte a vieţii adulte pe lângă cele mai sărace populaţii din lume” şi că Banca Mondială are „două obiective paralele”: dinamizarea economiei şi eradicarea sărăciei.
Jim Yong Kim a fost desemnat la 16 aprilie, la propunerea preşedintelui american Barack Obama, pentru a-i succeda lui Robert Zoellick, contracandidata sa fiind ministrul nigerian de finanţe, Ngozi Okonjo-Iweala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS