11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia şi SUA au semnat Aranjamentele de implementare pentru apărarea antirachetă

România şi SUA au semnat Aranjamentele de implementare pentru apărarea antirachetă

România şi SUA au semnat, astăzi, două Aranjamente de implementare şi trei amendamente la Aranjamentele de implementare existente referitoare la baza de la Deveselu, unde vor fi amplasate elementele scutului antirachetă, informează Mediafax.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE) român şi Ambasadei SUA, documentele au fost semnate cu ocazia sesiunii bianuale a Comitetului Mixt româno-american privind staţionarea forţelor SUA pe teritoriul românesc, de Sebastian Huluban, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare din Ministerul Apărării Naţionale, şi general-maior Mark O. Schissler, directorul pentru planificare şi politici la sediul Comandamentului European al SUA.
Unul dintre aranjamentele de implementare se referă la utilizarea terenului adiacent bazei Deveselu, care se află lângă Caracal. Celălalt aranjament de implementare se referă la utilizarea spaţiului aerian al bazei Deveselu.
„Semnarea acestor aranjamente de implementare este încă un pas înainte spre momentul în care unitatea de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni o realitate”, apreciază Ambasada SUA într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS