18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Acţiune a poliţiştilor rutieri

Craiova: Acţiune a poliţiştilor rutieri

Efectivele Biroului Rutier Craiova, cu sprijinul reprezentanţilor RAR, au organizat şi executat ieri o acţiune, în municipiul Craiova, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, folosirea telefonului mobil în timpul mersului. De asemenea, s-a urmărit şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii de motociclete şi mopede.

În cadrul activităţilor desfăşurate de către poliţiştii rutieri au fost verificate 182 autovehicule, 27 mopede şi 24 motociclete, fiind legitimate peste 700 persoane.
Pentru cele 184 abateri de natură contravenţională constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 20. 630 lei, dintre care 54 amenzi aplicate pentru viteză, 43 pentru neportul centurii, iar 16 amenzi au fost aplicate conducătorilor de mopede şi motociclete, pentru neportul echipamentului de protecţie, accesorii neomologate, conducere fără curs de legislaţie.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS