21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul de Atestare: Propunem retragerea titlului de doctor al premierului Ponta

Consiliul de Atestare: Propunem retragerea titlului de doctor al premierului Ponta

 Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cere retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta după ce, în urma unei analize a stabilit că peste 80 de pagini din lucrarea sa de doctorat sunt plagiate.

„Au fost preluate texte fără a fi citate. Nu au fost menționate sursele din care au fost preluate. Analiza a evidențiat că aproximativ 85 de pagini din cele 307, cât cuprinde partea propriu-zisă a lucrării de doctorat fără anexe, reprezintă copieri fără indicarea sursei. O teză de doctorat nu este un manual universitar. Teza de doctorat trebuie să cuprindă o bibliografie clară la fiecare capitol sau chiar la sfârșit. O asemenea bibliografie selectivă nu este indicată pentru o teză de doctorat. Din lista celor 39 de referințe cuprinse în teza de doctorat lipsea cartea profesorului Crețu din care au fost descoperite aproximativ 40 de pagini fără a fi menționată în niciun fel sursa. Activitatea noastră să fie înțeleasă și disociată de orice implicare politică a oricăruia dintre noi. Ne-am făcut doar datoria față de sistemul universitar și față de studenții pe care, fiecare dintre noi, îi avem în instruire și pe care îi învățăm să-și construiască un drum cinstit și spectaculos, dacă se poate, în știință”, au spus cei de la CNATDCU, potrivit NewsIn.
În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al premierului Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS