13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă

SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează Agerpres.

Principala prevedere a reformei, obligaţia ca toţi cetăţenii americani să aibă o asigurare de sănătate, a fost aprobată în principiu, oferind o victorie preşedintelui democrat cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.
Cea mai înaltă instanţă din ţară a declarat constituţională legea care prevede o asigurare de sănătate pentru 32 milioane de americani care încă nu dispun de aceasta.
La sfârşitul unei dezbateri aprinse în întreaga ţară şi mai multe hotărâri judecătoreşti contradictorii, Curtea a decis să menţină dispoziţia cea mai controversată a legii, care face obligatoriu pentru toţi americanii să dispună de o asigurare de sănătate înainte de 2014, sau în caz contrar să fie supuşi unor sancţiuni financiare. Preşedintele conservator al Înaltei Curţi, John Roberts, s-a alăturat celor patru judecători progresişti pentru a aproba această dispoziţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS