25.9 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: E prima dată în opt ani când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiunile constituţionale

Băsescu: E prima dată în opt ani când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiunile constituţionale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în urmă cu puţin timp că este prima dată când este împiedicat să-şi exercite atribuţiile constituţionale, informează Agerpres.

„Vă mărturisesc că nu este cea mai veselă zi din mandatele mele de preşedinte al României, pentru că este prima dată în opt ani de exercitare a funcţiei când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiunile constituţionale”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este pentru prima dată în perioada post-decembristă când un prim-ministru îşi asumă prerogativele şefului statului, adăugând că România este legitim prezentă la Consiliul European, dar nelegitim reprezentată.
„Aş remarca faptul că este pentru prima dată în perioada post-decembristă, în 22 de ani, când un prim-ministru îşi asumă prerogativele preşedintelui, fără să aibă un mandat de la acesta. Aş spune, puţin mai mult, o asumare nelegitimă de mandat de reprezentare a statului. (…) România este legitim prezentă la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentată în acest Consiliu European”, a susţinut Traian Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a decis să nu meargă la Consiliul European de la Bruxelles pentru că ar fi fost o situaţie stânjenitoare, inclusiv pentru partenerii noştri europeni.
„Am luat decizia să nu merg la Bruxelles pentru că ar fi fost o situaţie stânjenitoare şi pentru partenerii noştri europeni să arbitreze ei o dispută naţională”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că nu ar fi vrut să se ajungă la o „stânjenitoare dispută” între preşedinte şi premier la Bruxelles, adăugând că ziariştii dornici să speculeze orice „fisură” sunt peste tot.
„Am vrut să protejez ceea ce am construit opt ani – o bună imagine a României”, a adăugat Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS