28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul României în Qatar, avizat negativ în comisiile de resort

Ambasadorul României în Qatar, avizat negativ în comisiile de resort

Propunerea MAE pentru postul de ambasador al României în Qatar, Valeriu Nistor, a fost respinsă astăzi de comisiile reunite de politică externă în lipsa unei minime pregătiri diplomatice a candidatului, informează NewsIn.

Liderul comisiei senatoriale de externe, Mircea Geoană, le-a reproșat reprezentanților MAE modul în care fac propunerile. “Puteați să îl pregătiți trei luni de zile măcar, înainte. Nu el e de vină, ci modul în care se fac propunerile. Este un model de succes, nu e rău, dar e felul în care voi vă pregătiți, cei din MAE”, a declarat Geoană. Mai mulți membri ai comisiei s-au declarat mulțumiți de prezentarea lui Nistor, care s-a axat pe dezvoltarea unor parteneriate economice de investiții și l-au rugat pe acesta să nu considere votul drept unul împotriva sa, ci împotriva modului în care MAE face propunerile.
Nistor a primit aviz negativ la limită, cu 6 voturi “contra”, 5 voturi “pentru” și două abțineri.
Anterior, propunerea MAE pentru ambasadorul României în Italia, Malta și San Marino, Dana Manuela Constantinescu, a primit marți aviz negativ în comisiile reunite de politică externă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS