23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlaga: Curtea Constituţională va lua o hotărâre în ceea ce priveşte reprezentarea la Bruxelles

Blaga: Curtea Constituţională va lua o hotărâre în ceea ce priveşte reprezentarea la Bruxelles

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, astăzi, cu privire la sesizarea pe care preşedintele Traian Băsescu a depus-o la Curtea Constituţională în legătură cu reprezentarea României la Bruxelles, că Parlamentul a luat o hotărâre care nu are „efecte juridice”, ci doar „politice”.

„Eu cred şi am spus-o, lucrurile sunt clare şi constituţional şi din punct de vedere al şedinţelor comune, Parlamamentul a luat o hotărâre, ea nu are efecte juridice, are doar efecte politice şi asta scrie negru pe alb, în legea organică, cea care este regulamentul nostru comun. Deci din acest punct de vedere cred că lucrurile sunt clare. Nu mă antepronunţ eu, o să o facă Curtea (Curtea Constituţională – n. red), dar lucrurile sunt clare”, a precizat Vasile Blaga citat de NewsIn.
De asemenea, cu privire la o sesiune parlamentară extraordinară, Vasile Blaga a relatat că nu ştie care ar putea fi tema unei astfel de sesiuni.
Preşedintele Băsescu a sesizat CCR în chestiunea reprezentării la summitul UE, spun surse oficiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS