27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: „Caravana CRS” va ajunge la Filiași, Băilești, Calafat şi Segarcea

Dolj: „Caravana CRS” va ajunge la Filiași, Băilești, Calafat şi Segarcea

Caravana Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor (CRS) își continuă traseul în perioada 21 iunie – 3 iulie. Consilierii de forță de muncă și șomaj ai CRS Craiova se vor întâlni cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care vor să beneficieze de facilitățile oferite prin proiectul “Munca pe primul loc” în oraşele doljene Filiași, Băilești, Calafat, Segarcea.

CRS Craiova a dezvoltat un sistem complex de sprijin pentru șomeri: consiliere și informare, mediere pe piața muncii (întâlniri cu angajatorii în ultima zi de vineri a fiecărei luni), cursuri de formare profesională, servicii suport (decontare transport, catering pentru participanții la cursurile de formare profesională).
În acest moment, la CRS Craiova, șomerii pot urma 12 cursuri gratuite: secretariat-birotică, limba engleză, casier (verificator bani), operator IT, competențe sociale și civice, mediator social, antreprenoriat, îngrijitor copii, confecționer textile, fochist, electrician (de joasă și medie tensiune), operator mașini cu comandă numerică.
Cursurile se finalizează cu eliberarea de certificate recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și sunt completate cu activități intense de mediere pe piața muncii pentru identificarea oportunităților de angajare.

Programul Caravanei CRS:

Filiași – 21-22 iunie, între orele 10,00 – 16,00 la Casa de Cultură
Băilești – 25-26 iunie, între orele 10,00 – 16,00 la Casa de Cultură “Amza Pellea”
Calafat – 28-29 iunie, între orele 10,00 – 16,00 la Casa de Cultură
Segarcea – 02-03 iulie, între orele 10,00 – 16,00 la sediul bibliotecii
Evenimentul este organizat de Asociația Șanse Egale pentru Fiecare Craiova în colaborare cu primăriile celor patru municipii și orașe doljene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS