22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampania "Vacanţă în siguranţă" şi în judeţul Olt

Campania „Vacanţă în siguranţă” şi în judeţul Olt

Poliţiştii olteni au demarat Campania naţională de informare „Vacanţă în siguranţă” destinată creşterii gradului de siguranţă a elevilor în perioada vacanţei de vară.
Apropierea vacanţei de vară este un prilej pentru toţi poliţiştii să fie alături de elevi, în vederea prezentării şi implementării unor conduite civice normale prin adoptarea de măsuri preventive specifice.
Astfel, Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat la nivel naţional Campania „Vacanţă în siguranţă”, derulată în perioada 18-29 iunie.
Scopul acestei campanii este creşterea gradului de informare a elevilor din clasele I-VIII, pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale pe perioada vacanţei de vară.
Încadrându-se în obiectivele campaniei, în perioada următoare, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Olt, împreună cu cei ai structurilor de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale de la nivel teritorial şi judeţean, vor desfăşura activităţi informativ-preventive, atât în cadrul unităţilor de învăţământ, cu ocazia organizării de întâlniri cu elevii, cât şi în locurile publice.
În cadrul acestor activităţi, elevii vor fi informaţi despre implicaţiile consumului de substanţe etnobotanice, droguri, alcool, tutun, punându-se un accent deosebit pe cauzele şi efectele lor negative, respectarea normelor şi regulilor în societate, ce pot conduce la reducerea criminalităţii.
De asemenea, printre temele de interes se vor număra dispariţiile de minori, delincvenţa juvenilă, circulaţia în siguranţă, autoprotecţia în diverse situaţii, siguranţa pe internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS