24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficial european: Lista cu delegaţia României trebuia trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene

Oficial european: Lista cu delegaţia României trebuia trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene

Lista cu delegaţia României la summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisă în mod normal Consiliului European, la biroul preşedintelui Herman Van Rompuy, a declarat, pentru Mediafax, Mark Gray, purtător de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Potrivit sursei citate, el a mai precizat că nu are, în prezent, informaţii referitoare la primirea la preşedinţia Comisiei Europene a listei menţionate de premierul Victor Ponta.
„Nu cred că este o listă care trebuie trimisă nouă, ci Consiliului European, pentru că preşedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupă de organizarea summit-ului de săptămâna viitoare. Ar fi normal să fie trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informaţii despre faptul că o asemenea listă a fost primită la birourile noastre”, a spus Mark Gray.
Ministerul de Externe a transmis, astăzi, la Comisia Europeană componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS