24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePedeliştii nu găsesc vinovaţi pentru eşecul din alegeri

Pedeliştii nu găsesc vinovaţi pentru eşecul din alegeri

Democrat-liberalii gorjeni s-au întrunit la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei şedințe a Biroului Permanent Judeţean, în care au intenţionat să discute despre rezultatul slab înregistrat la nivel local, la alegerile din 10 iunie. Aşa cum se prefigura, bomba care trebuia să explodeze, respectiv demisia actualei conduceri a PDL Gorj, a avut fitilul umed. În afara unor discuţii sterile şi a neasumării de către nimeni a eşecului, şedinţa nu s-a remarcat decât prin câteva demisii nesemnificative, ale unor personaje din eşaloanele al doilea şi al treilea din cadrul PDL. Organizaţia Judeţeană a PDL, condusă de senatorul Ion Ruşeţ, s-a clasat pe locul 36 la nivel naţional, în ceea ce priveşte rezultatul obţinut la alegerile locale. Mai mult decât atât, Organizaţia PDL Târgu Jiu, condusă de omul de afaceri Nicolae Daviţoiu, a reuşit contraperformanţa ca în cel mai important municipiu să fie depăşită de PP-DD, atât în consiliul local, cât şi la primărie.

Manţog e vinovat

O parte a participanţilor la şedinţa şefilor PDL Gorj au pus eşecul în alegeri pe seama implicării pedelistului Ionel Manţog în campania electorală a PP-DD. Aceştia i-au reproşat fostului şef al PDL faptul că este membrul unui partid şi şi-a folosit experienţa politică pentru a ajuta o altă formaţiune. Ionel Manţog este însă autosuspendat din PDL de mai bine de doi ani şi toate invitaţiile publice ale acestuia de a colabora cu actualii şefi ai partidului au fost respinse în ultima perioadă. Senatorul Ion Ruşeţ chiar a declarat de mai multe ori că nu îşi doreşte să colaboreze cu el nici la partid, nici în campania electorală. Democrat-liberalii lui Ruşeţ au preferat să îl ţină la distanţă pe Manţog, din cauza problemelor de imagine ale acestuia din urmă şi a dosarului de strămutat de lux în care a fost condamnat şi care a rămas în pronunţare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Demisii fără efect

În ceea ce priveşte demisiile, în urma şedinţei Biroului Permanent Judeţean, preşedintele PDL Bumbeşti-Jiu, Ilie Crintea, a renunţat la mandatul de consilier local. În mod similar au procedat şi consilierii de pe locurile doi şi trei, pentru ca postul de consilier local din partea PDL Bumbeşti-Jiu să fie ocupat abia de a patra persoană de pe listă. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Nicolae Nicolcioiu de la Peştişani, care şi-a dat demisia, în urma rezultatului slab de la alegeri.
„Au fost depuse mai multe demisii, cum este cazul la Bumbeşti-Jiu, unde, din păcate, în consiliul local nu am obţinut decât un singur mandat. Preşedintele de acolo şi-a dat demisia. La fel este cazul şi la Peştişani. Mai avem ceva tulburări la Tismana şi Turceni, unde sunt învinuiri reciproce. Până acum, avem şase demisii înregistrate. Îi avem în vizor pe cei care au făcut propagandă PP-DD. L-am mai exclus din partid pe Ion Sanda, candidatul la consiliul judeţean care a făcut un pact cu adversarii politici. Vom avea şedinţe la nivelul fiecărei organizaţii locale, înainte de validarea listelor de consilieri locali. Ne gândim şi la excluderea directorului de la Ambulanţă, Marinică Niculescu, cel care a candidat din partea PDL şi a fost în campanie cu Florin Cârciumaru“, a declarat Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS