16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta candidează tot în Gorj

Ponta candidează tot în Gorj

Primul-ministru Victor Ponta a declarat că va candida, din nou, la Târgu Jiu pentru un mandat de deputat. Anunţul a fost făcut de către acesta ieri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, la întâlnirea cu aleşii PSD care au câştigat alegerile locale. Scorul obţinut de USL la Gorj i-a dat încredere lui Ponta să candideze, în toamnă, pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor. Liderul PSD Gorj, primarul Florin Cârciumaru, şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, au participat şi ei la întâlnirea cu premierul. Cei doi lideri PSD de la Gorj au fost felicitaţi de Victor Ponta pentru rezultatul foarte bun obţinut de USL în Gorj, peste 60% pe judeţ şi aproape 80% din primării. La aceeaşi întâlnire, premierul Victor Ponta a spus că nu a avut deloc emoţii pentru Gorj în ziua alegerilor, acesta fiind convins că echipa lui Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu va câştiga fără probleme, în faţa democrat-liberalilor conduşi de senatorul Ion Ruşeţ.

Şi-a anunţat deja candidatura la parlamentare

Cu toate că mai este ceva vreme până la alegerile parlamentare, Victor Ponta a ţinut să precizeze că vizează un nou mandat de deputat în Colegiul Târgu Jiu.
„La Gorj nu se gândea cineva la vreo surpriză. Îl felicit pe domnul Ion Călinoiu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, dar şi pe domnul primar Florin Cârciumaru. Sunt liniştit! M-am asigurat că în toamnă nu voi avea nici un fel de probleme când voi candida pentru un nou mandat de deputat de Gorj“, a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD. Victor Ponta a obţinut până în prezent două mandate de deputat de Gorj. La nivel local se spune că pentru primul mandat al lui Victor Ponta, cel obţinut în 2004, chiar actualul pedelist Ionel Manţog a pus umărul pentru a-i face campanie actualului premier. Mandatele de deputat ale lui Ponta i se datorează însă în mare măsură primarului Florin Cârciumaru. Victor Ponta a fost, de fapt, trimis în Gorj de fostul premier Adrian Năstase, chiar în perioada în care social-democraţii pregăteau debarcarea lui Nicolae Mischie de la cârma Organizaţiei Judeţene a PSD. Tot la vremea respectivă, Ponta a decis să îşi achiziţioneze o casă în comuna Baia de Fier şi să îşi treacă şi domiciliul în comuna din zona submontană a judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS