15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: 65 de incidente electorale semnalate până la ora 13.00

Olt: 65 de incidente electorale semnalate până la ora 13.00

Până la ora 13.00, pe raza judeţului Olt, la numărul de telefon 112, au fost sesizate 65 de incidente de natură electorală. Potrivit unui comunicat a MAI – Centrul Judeţean de Comunicare Olt, au fost confirmate doar 7 incidente, 6 dintre acestea producându-se în mediul rural şi unul în mediul urban. Cinci incidente au constituit infracţiuni prevăzute de Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Unul dintre cele mai grave a fost semnalat în jurul orei 12.30 pe raza oraşului Corabia, unde a fost identificat Stelică P. de 24 de ani, care avea asupra sa şapte cărţi de identitate aparţinând altor persoane din localitate şi suma de 705 lei.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că Stelică P. le-a promis celor în cauză diverse sume de bani pentru a vota un anumit candidat.
Au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS