17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Mai multe persoane care aveau interdicţie de a vota s-au prezentat la urne

Dolj: Mai multe persoane care aveau interdicţie de a vota s-au prezentat la urne

Mai multe persoane din judeţul Dolj care aveau interdicţie de a vota, în urma unor hătărâri judecătoreşti, s-au prezentat astăzi la urne cu intenţia de a vota. Astfel, potrivit unui comunicat al MAI – Centrul Judeţean de Informare Dolj, în jurul orei 08.15, la Secţia de Votare nr. 1 Filiaşi preşedinta Secţiei a sesizat jandarmul care asigură paza şi protecţia locaţiei respective, cu privire la faptul că Doru P., 42 de ani, din localitate s-a prezentat pentru a-şi exercita dreptul la vot, însă s-a constatat că acesta nu se regăseşte pe listele de vot. Din verificări s-a stabilit că persoanei în cauză i s-a interzis dreptul de a vota printr-o sentinţă a instanţei de judecată.

La ora 08.30, la Secţia nr. 68 Craiova s-a sesizat faptul că Albert C., de 35 de ani, din municipiul Craiova s-a prezentat pentru a vota, însă din verificări a rezultat faptul că nici acesta nu se regăseşte pe listele de votare, având interdicţia de a vota.
Jandarmi din cadrul IJJ Dolj au identificat alte două persoane în situaţii similare şi anume Doina S., 32 de ani, din Craiova care la ora 09.50 s-a prezentat la Secţia nr. 58 din localitate şi Aurel P., 54 de ani, din Craiova, acesta prezentându-se, în jurul orei 10.00, la Secţia de Votare nr. 13 din Craiova.
Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) precizează că persoanele împotriva cărora s-a dispus măsura complementară a interzicerii dreptului de a vota sau cele care suferă de afecţiuni care le diminuează capacitatea de exerciţiu nu au dreptul să voteze pentru alegerile autorităţilor publice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS