15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenda dată de Concurenţă companiilor petroliere ar putea fi încasată anul acesta

Amenda dată de Concurenţă companiilor petroliere ar putea fi încasată anul acesta

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune, într-un interviu pentru Money Magazine, că există şanse ca amenda acordată companiilor petroliere, care ajunge la 205 milioane euro, să fie încasată de statul român anul acesta.

„Deocamdată ne judecăm, pentru că ei (companiile amendate, n.r.) au cerut în instanță suspendarea plății până când se judecă pe fond cauza. Ori, până acum, instanța le-a respins solicitările. Justiția s-a mișcat repede, adică în două luni aproape am reușit să trecem de Curtea de Apel, unde suntem la faza în care am câștigat șase procese din șapte. Eu sper să le câștigăm pe toate, ceea ce înseamnă că sunt șanse foarte mari ca statul român să încaseze anul acesta circa 200 de milioane de euro”, a precizat Chiriţoiu citat şi de NewsIn.
Acesta a mai spus că „amenzi atât de mari ca cea din sectorul de petrol nu vor mai fi, poate doar în sectorul bancar”.
Companiile petroliere au fost amendate pentru că în 1998 s-ar fi înţeles să retragă de la comercializare un sortiment de benzină, Eco Premium. În conformitate cu reglementările în vigoare în materie de concurență, sancțiunile maxime puteau ajunge până la 10% din cifra de afaceri.
La această investigaţie au participat OMV Petrom, Lukoil România, Rompetrol, Mol România şi Eni România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS