22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăbuleniul are un spital modern

Dăbuleniul are un spital modern

Pavilionul Spitalului Orăşenesc Dăbuleni a fost inaugurat ieri, după ce Consiliul Judeţean Dolj a dotat unitatea sanitară cu mobilier, aparatură şi echipamente medicale moderne

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primarului oraşului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, şi a senatorului de Dolj Mircea Geoană, la Dăbuleni s-a inaugurat ieri pavilionul de maternitate al Spitalului Orăşenesc. Construcţia a fost finalizată în 2010, dar dotările cu mobilier, aparatură şi echipamente medicale s-au făcut în acest an, investiţia totală făcută de CJ Dolj în unitatea medicală de la Dăbuleni ridicându-se la 1,2 milioane de euro.  
Spitalul de la Dăbuleni este acum la standarde europene, putând rivaliza, ca dotări, cu orice unitate sanitară din ţară, după cum a precizat preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, la tăierea panglicii. „Suntem la Dăbuleni, un loc care a rezistat la toate presiunile într-o perioadă în care au dispărut sute de spitale. Noi am făcut un spital nou, printr-o investiţie de 1,2 milioane de euro, şi ne mândrim că a mai apărut ceva nou în Dolj. Am trecut peste toate etapele legate de licitaţii şi am reuşit să aducem aici mobilier şi aparatură nouă. Spitalul de la Dăbuleni, stabiliment care datează de pe vremea Saftei Brâncoveanu, rivalizează acum cu orice unitate medicală modernă din ţară. Există aici toate dotările necesare unui spital care deserveşte 75.000 de oameni, din Dăbuleni şi localităţile limitrofe. Noi am vrut să le oferim acestor oameni un loc mai confortabil unde să se trateze, mai ales că Dăbuleniul este în punctul cel mai îndepărtat de Craiova, la 80 de kilometri“, a spus Prioteasa.

„Vrem să depăşim Spitalul de Urgenţă
din Craiova“

În prezent, unitatea medicală de la Dăbuleni dispune de 80 de paturi şi are secţii de medicină internă şi boli infecţioase, compartimente de obstetrică-ginecologie, nou-născuţi, pediatrie, chirurgie generală şi ATI, săli de operaţie, dispensar TBC, centru de sănătate mintală, laborator de analize medicale şi laborator de radiologie şi imagistică medicală. Maternitatea are o structură P+2 şi mansardă şi este dotată cu ecograf nou, monitoare funcţii vitale, incubatoare nou-născuţi, monitor fetal. Dispune de două saloane de chirurgie generală, saloane pre şi postanestezie, bloc operator cu două săli de operaţie, sală de naşteri şi saloane în sistem rooming mama şi copilul. Pe viitor, CJ Dolj şi-a propus mansardarea pavilionului maternitate şi dotarea sălii de chirurgie cu laparoscop.
„Avem un spital modern, bine dotat. Chiar cei de la Spitalul CFR din Craiova mi-au spus că ei nu au aparatura noastră. Prin ceea ce facem aici vrem să depăşim şi Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru că unul este oraşul Dăbuleni în ţară. Avem medici buni, care pot rezolva orice problemă. La Craiova nu vor pleca decât cazurile cu adevărat grave. Sper ca Spitalul Dăbuleni să devină spitalul numărul unu din Dolj“, a spus şi primarul Nicolae Drăgoi. „Dacă nu era această clădire (maternitatea – n.r.), spitalul se desfiinţa. Acum, el oferă servicii de calitate pentru cei 75.000 de oameni din această zonă“, susţine managerul Spitalului Orăşenesc Dăbuleni, Ileana Măricuţoiu.
La rândul său, senatorul de Dolj, Mircea Geoană, le-a transmis angajaţilor spitalului să trateze pacienţii cu dragoste şi pasiune. „Ştiu cât de greu este pentru românii din oraşele mai mici, care sunt văduviţi de un sistem competitiv de sănătate. Acum aveţi condiţii un pic mai bune, dar să aveţi aceeaşi dragoste şi pasiune pentru oamenii din zonă, să le daţi şansa să aibă acces la servicii de calitate“, a spus Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS