14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - România U21 - Slovacia U21, scor 2-0, în calificările pentru Euro 2013

Fotbal – România U21 – Slovacia U21, scor 2-0, în calificările pentru Euro 2013

Naţionala de tineret a obţinut a treia victorie în grupa a 9-a preliminară contând pentru Euro 2013, informează prosport.ro. Elevii lui Emil Săndoi s-au impus şi acasă cu 2-0 în faţa Slovaciei, golurile fiind marcate de Răduţ (67) şi Filip (88).
Succesul nu schimbă datele calificării, şansele României de a ajunge în play-off ţinând de domeniul miracolului. Pentru a termina grupa pe locul secund, jucătorii români trebuie să câştige şi cu Letonia (10 septembrie, deplasare), iar Slovacia să nu facă mai mult de patru puncte din meciurile cu Franţa şi cu Kazahstan. Nici locul doi nu garantează însă mare lucru. La play-off merg cele zece câştigătoare de grupe şi patru cel mai bine clasate echipe de pe locul secund. În acest moment, România este abia pe poziţia a noua în clasamentul formaţiilor de pe locul doi.
„Vreau să-i felicit pe jucători, mai ales că avem serioase probleme de lot. Majoritatea băieţilor vin de la echipe codaşe sau care au retrogradat din Liga I. Aşteptăm acum să vedem ce se întâmplă în grupă. Am spus încă dinaintea startului competiţiei că vom avea grave probleme, deoarece nu dispunem de un fond de jucători. Mă bucur pentru Gică Hagi că a investit în tineri şi sper ca mai multe cluburi să-i urmeze exemplul. Căpitanul Răduţ abia dacă a prins 5 meciuri la Steaua, iar la vârsta lui acest fapt îi poate cauza o stagnare. Trebuie să recunoaştem că numai o minune ne mai poate duce la play-off, dar trebuie să câştigăm fiecare meci pentru a acumula moral“, a spus selecţionerul Emil Săndoi, la DigiSport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS