15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Parlamentului îi cere preşedintelui Legislativului ungar să-şi amâne vizita în România

Conducerea Parlamentului îi cere preşedintelui Legislativului ungar să-şi amâne vizita în România

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, i-au adresat, astăzi, o scrisoare preşedintelui Adunării Naţionale a Ungariei, Kover Laszlo, solicitându-i să-şi amâne vizita pe care o avea planificată în România, informează Agerpres.

„Am luat notă de intenţia dumneavoastră de a vizita în perioada următoare unele localităţi din România. Înţelegem şi apreciem dorinţa de a rămâne în contact cu membrii comunităţii maghiare din ţara noastră. (…) Pentru România şi Ungaria, existenţa comunităţii maghiare din Transilvania şi reprezentarea politică a acesteia pot constitui un liant puternic. Sperăm că veţi înţelege că, pentru aceasta, este imperios necesar ca participarea la procesul democratic românesc a reprezentanţilor acestei comunităţi să fie liberă de orice ingerinţă. Prin urmare, dat fiind calendarul eminamente politic al acestei perioade, considerăm utilă amânarea vizitei dumneavoastră pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale”, se arată în scrisoarea citată remisă luni presei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS