11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri agitate la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Alegeri agitate la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Mihail Vlasov (foto) a fost reales ieri ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dar 11 preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene au părăsit Adunarea Generală Extraordinară convocată de preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, în semn de protest faţă de ordinea de zi, care, spun aceştia, este nestatutară.
„Ca urmare a precedentei şedinţe, din 23 aprilie, care a avut o ordine de zi normală, astăzi (ieri – n.r.) a avut loc o Adunare Generală Extraordinară în cadrul căreia s-a discutat organizarea alegerilor anticipate. În semn de protest faţă de această ordine de zi (alegerile anticipate sunt nestatutare, având în vedere că actuala conducere a CCIR are mandat până pe 26 decembrie), 11 preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene au părăsit sala. Am protestat şi faţă de faptul că ni s-a respins propunerea de introducere pe ordinea de zi a unor puncte privind modul în care preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, a cheltuit fondurile puse la dispoziţia sa, precum şi cel referitor la modul în care a ajuns în insolvenţă Romexpo“, a declarat Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.
Afirmând că această situaţie nu mai poate fi tolerată, Gogulescu a explicat că Mihail Vlasov a cheltuit numai anul trecut, din „fondurile puse la dispoziţia sa“, peste 2,8 milioane de euro, „sume pe care refuză să le justifice“. „Şi asta, în condiţiile în care CCIR a avut anul trecut pierderi imense. Nimeni nu vrea să-i ia locul preşedintelui Vlasov. Noi (cei 11 preşedinţi ai CCI – n.r.) vrem să ştim doar ce s-a făcut cu banii puşi la dispoziţia preşedintelui, de ce toate atribuţiile CCIR au fost neîndeplinite şi cine se face vinovat de situaţia actuală a Romexpo. În locul ordinii de zi propuse de noi, s-a discutat despre alegeri pentru următorii cinci ani. De ce atâta grabă, dacă mandatul expiră pe 26 decembrie?“, a afirmat Gogulescu.
La rândul său, preşedintele CCI Dolj, Cristian Dobre, a explicat că alegerile ce se vor organiza sunt „nestatutare“, pentru că, potrivit statutului CCIR, alegerile extraordinare nu pot avea loc decât la termen. „Alegerea noii conduceri este nestatutară. Vom contesta votul de astăzi (ieri – n.r.). Am depus deja o plângere penală privind modul fraudulos în care este condusă Camera Naţională“, a declarat Cristian Dobre.
Potrivit preşedinţilor protestatari, printre cei 28 de preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene rămaşi în sală s-a numărat şi ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Satu-Mare. „Trebuie văzut dacă nu este vorba despre o incompatibilitate de funcţii – cea de ministru cu cea de preşedinte al unei Camere de Comerţ. Vom trimite premierului o scrisoare prin care-l vom înştiinţa asupra acestui lucru, precum  şi în privinţa abuzurilor săvârşite de preşedintele CCIR, Mihail Vlasov“, a declarat unul dintre preşedinţii protestatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS