19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipă de conducere pentru CEO

Echipă de conducere pentru CEO

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) s-a întrunit vineri la Turceni pentru a valida echipa de conducere a noii companii energetice. Echipa care a fost propusă pentru validare este în mare parte aceeaşi cu cea vehiculată înainte de instalarea guvernului Ponta. Director general al CEO va fi Constantin Bălăşoiu, directorul Diviziei Energie – Marian Motocu, directorul Diviziei Miniere – Vasile Ogârlaci, directorul Direcţiei Dezvoltare – Sorin Alecu, director Resurse Umane – Constantin Lăzăroiu. Octavian Graure va fi directorul Termocentralei Turceni, iar Ion Pisc – directorul Termocentralei Rovinari. Complexul Energetic Oltenia înglobează Complexurile Energetice de la Rovinari, Turceni şi Craiova, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Cel care a vegheat îndeaproape modul de realizare a organigramei şi repartizarea posturilor în cadrul CEO este însă preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, al cărui cuvânt a cântărit greu în decizia finală, cu toate că la nivel local USL a încercat să facă anumite propuneri de şefi, în special din rândul PSD. De altfel, deputatul independent Dan Ilie Morega a declarat acum două luni şi jumătate că Victor Ponta le-ar fi transmis, înainte de a prelua guvernarea, liderilor locali ai PSD să păstreze o relaţie bună cu Marin Condescu.
Sindicalistul nu şi-a ascuns niciodată afinitatea pentru PDL şi susţinerea faţă de şeful statului, Traian Băsescu. În fapt, a avut un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte mineritul din Oltenia, când a venit vorba de funcţii, indiferent de culoarea partidelor aflate la guvernare. Este cunoscut şi că firmele sindicatelor pe care le conduce s-au aflat tot timpul printre câştigătoarele licitaţiilor din minerit. În plus, Marin Condescu a obţinut şi continuarea susţinerii financiare a CEO pentru Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, pe care îl conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS