19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Încă 23 de replici seismice noaptea trecută

Italia: Încă 23 de replici seismice noaptea trecută

Miile de sinistraţi în urma cutremurelor violente produse în ultimele zile în nordul Italiei au avut o nouă noapte dificilă, joi spre vineri înregistrându-se încă 23 de replici seismice, potrivit Institutului naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV), informează Agerpres.

Cea mai puternică replică s-a produs la ora 21.00 şi a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, producând din nou panică printre locuitori.
Un seism cu magnitudinea 3,4 grade a fost înregistrat şi în zona oraşului Catanzaro din regiunea Calabria, din sudul ţării.
Bilanţul seismului de marţi dimineaţa, cu magnitudinea de 5,8 grade, care a zdruncinat regiunea Emilia-Romagna, a fost de 17 morţi, 350 de răniţi şi mii de sinistraţi.
Experţii verifică siguranţa imobilelor, în timp ce în jur de 8.500 de oameni îşi petrec nopţile în adăposturi improvizate în corturi, săli de sport şi şcoli, sau la rude ori în hoteluri.
În provincia Modena, 95% dintre atelierele de producţie au fost avariate, iar 20.000 de oameni au rămas fără loc de muncă. Seismele au afectat o zonă care generează 1% din PIB al Italiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS