26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de tone de ţiţei au fost extrase din râul Olt

25 de tone de ţiţei au fost extrase din râul Olt

O cantitatea de 25 de tone de ţiţei, provenită dintr-o conductă fisurată a Conpet, a fost extrasă din râul Olt cu ajutorul vidanjelor, iar pata de petrol s-a oprit în zona barajului de la Drăgăneşti şi se întinde pe mai puţin de un kilometru, informează Mediafax. 

Zeci de de echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt , Apele Române şi S.C Conpet S.A acţionează în zona Drăgăneşti Olt, astăzi, pentru neutralizarea undei de ţiţei.
Potrivit comandantului de la ISU Olt, Marin Pică, pata de ţiţei este acum compactă, echipele de intervenţii montând alte două baraje plutitoare, unul în amonte şi altul în aval. Pică a mai spus că pata de ţiţei s-a oprit în zona barajului de la Drăgăneşti şi se întinde pe mai puţin de un kilometru. Situaţia este monitorizată şi de lucrătorii de la Apele Române care iau probe din apă de câteva ori pe zi.
Olteţul a fost poluat cu ţiţei în dreptul abatorului din oraşul Balş (Olt), după ce o conductă a Conpet s-a fisurat.
Societatea Conpet a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu pentru poluarea cu ţiţei de pe malul stâng al Olteţului, în zona Balş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS