Acasă Actualitate Taxele pentru păşunat rămân neschimbate

Taxele pentru păşunat rămân neschimbate

-

Consilierii locali au decis să menţină în 2012 aceleaşi taxe pentru păşunat ca anul trecut. Consiliul Local Târgu Jiu deţine în proprietate o suprafaţă de 483,90 hectare de păşune, suprafaţă pusă la dispoziţia crescătorilor de animale de pe raza oraşului pentru păşunat. Taxele de păşunat pentru anul 2012 au fost votate în şedinţa consiliului local care a avut loc luni. Pentru bovine şi cabaline adulte, taxa este de 30 de lei pe cap de animal. Pentru bovine şi cabaline tinere – 15 lei pe cap de animal, zece lei este taxa pe cap de animal pentru ovine şi caprine adulte, respectiv cinci lei pe cap de animal pentru cele tinere. Primăria Târgu Jiu va utiliza taxele de păşunat numai pentru lucrări de întreţinere a păşunilor şi nu va putea folosi banii respectivi cu altă destinaţie.
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a păşunatului animalelor, consiliul local a impus respectarea unui set de reguli. Perioada de păşunat fiind 15 mai – 30 octombrie, se interzice păşunatul în afara acestui interval. Animalele vor fi scoase pe păşune numai după achitarea taxei de păşunat aferente numărului şi categoriei de animale. Se interzice accesul pe păşune al animalelor din specia porcină şi al păsărilor de curte. Se interzice depozitarea materialelor de orice fel pe păşune. Se interzic construcţii sau amenajări pe păşune, excepţie făcând umbrarele pentru animale. Crescătorii de animale care nu achită taxa de păşunat şi păşunează animalele pe izlazul Consiliului Local Târgu Jiu vor plăti o taxă la o valoare egală cu dublul taxei de păşunat. Întrucât suprafaţa necesară pentru păşunatul animalelor locuitorilor din Târgu Jiu este mai mare decât suprafaţa existentă în proprietatea Consiliului Local Târgu Jiu, este interzisă aducerea pe păşune a animalelor din alte localităţi şi nu se aprobă concesionarea suprafeţelor de izlazuri crescătorilor de animale, nefiind constituită măcar o singură asociaţie la nivelul municipiului sau pe fiecare din localităţile componente pe raza cărora există izlazuri.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.

Cristina Neagu: Nici nu îmi găsesc cuvintele

După meci, Cristina Neagu, de 31 de ani, cea mai bună handbalistă a României, a analizat prestația „tricolorelor“ la acest turneu final...