10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii au extins cercetările în cazul ministrului Mircea Diaconu

Procurorii au extins cercetările în cazul ministrului Mircea Diaconu

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au extins cercetările faţă de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, pentru alte trei contracte semnate de acesta în calitate de director al Teatrului Nottara cu soţia sa şi care încalcă regimul conflictului de interese, informează Agerpres. Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al Parchetului General, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Diaconu pe data de 4 ianuarie, pentru o infracţiune de conflict de interese.
După începerea urmăririi penale şi audierea lui Mircea Diaconu, procurorii au descoperit alte trei contracte (drepturi intelectuale, drepturi de autor-scenografie, drepturi conexe) semnate de acesta, în calitate de director al Teatrului Nottara, cu soţia sa, contracte care încalcă regimul conflictului de interese.
Mircea Diaconu a fost citat azi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă extinderea cercetărilor, însă acesta i-a anunţat pe procurori că nu se poate prezenta şi a solicitat reprogramarea audierii pentru data de 11 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS