23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Pompierii verifică secţiile de votare

Mehedinţi: Pompierii verifică secţiile de votare

Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Mehedinţi va executa începând cu 1 iunie controale tehnice de apărare împotriva incendiilor la toate locaţiile din judeţul Mehedinţi, acolo unde vor fi amenajate secţii de votare. Pe timpul acestor activităţi, pompierii vor urmări: dotarea spaţiului cu mijloace de alarmare, anunţare şi intervenţie în caz de incendiu (minimum două stingătoare P 6 în termen de valabilitate); marcarea şi menţinerea liberă a căilor de acces şi evacuare; respectarea reglementărilor privind fumatul şi focul deschis în spaţiile amenajate ca secţii de votare, cât şi în apropierea acestora, amenajarea locurilor de fumat în afara construcţiei; verificarea instalaţiilor electrice şi exploatarea acestora cu respectarea strictă a normelor şi instrucţiunilor de securitate la incendiu;

Cu această ocazie, administratorilor imobilelor le-au fost transmise măsuri ce trebuie luate pentru organizarea în siguranţă a întregului proces electoral.
Pe lângă gestionarea diferitelor situaţii de urgenţă, în perioada 9-10 iunie 170 pompieri vor asigura paza şi ordinea pentru 63 secţii de votare din judeţ (19 secţii în mediul urban şi 44 secţii în mediul rural).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS