21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Jandarmii s-au întâlnit cu elevii în cadrul campaniei "Să exmatriculăm violenţa"

Mehedinţi: Jandarmii s-au întâlnit cu elevii în cadrul campaniei „Să exmatriculăm violenţa”

Jandarmi şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Mehedinţi, s-au întâlnit ieri cu elevii Grupului Şcolar ,,Tudor Vladimirescu” Şimian. Mai mulţi elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, au aflat aspecte legate de prevenirea violenţei în şcoli şi a consumului de droguri. 

La întâlnirea cu elevii, jandarmii le-au prezentat fapte care contravin normelor de convieţiure socială, prevăzute şi pedepsite de lege. Acţiunea face parte din campania demarată de jandarmi ,,Să exmatriculăm violenţa”, ce are drept scop prevenirea delincvenţei juvenile în vederea reducerii numărului de elevi minori aflaţi în conflict cu legea penală, conştientizarea riscurilor şi urmărilor ce decurg din încălcarea legii precum şi implicarea tinerilor în activităţi cu caracter preventiv.
Pentru a marca ,,Ziua mondială fără tutun”, specialiştii CPECA au prezentat elevilor expuneri şi materialul power-point cu tema ,,Stop Intervenţiei Industriei Tutunului”, în scopul creşterii gradului de conştientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun dacă aleg să consume droguri.
Sesiunile de informare vor continua şi în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS