25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Câteva localităţi au fost afectate de căderile de precipitaţii

Mehedinţi: Câteva localităţi au fost afectate de căderile de precipitaţii

Ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a intensificărilor de vânt din intervalul orar 00.00- 07.00, la nivelul judeţului Mehedinţi s-au produs şi efecte negative, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” într-un comunicat.

Pe raza comunei Podeni, din cauza formării de ravene transversale şi longitudinale, cu adâncimi care ating în unele locuri 1-1,5 m, drumurile DJ 607 C (între localităţile Podeni şi Malarişca), DC 4 ( între Gornenţi şi Malarişca) şi două drumuri săteşti din localităţile Gornenţi şi Podeni, sunt impracticabile circulaţiei rutiere.
Pe raza comunei Broşteni au fost inundate 3 ha teren agricol, ca urmare a revărsării râului Motru;
Pe raza comunei Dubova, s-a produs o alunecare a taluzului pe o lungime de cca. 15 m, conducând şi la prăbuşirea parapetului de zidărie. Partea carosabilă, pe o lăţime de 1,5 m, din cauza spălării fundaţiei prezintă fisuri şi crăpături, care pun în pericol circulaţia rutieră. Porţiunea afectată este semnalizată corespunzător.
Pe raza comunei Sviniţa, s-au produs căderi de ebulment pe o distanţă de circa15 m. Porţiunea afectată este semnalizată corespunzător, astfel încât circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens.
Au fost afectate 2 linii electrice, astfel că 4 localităţi au rămas fără energie electrică: Strehaia, Băseşti, Budăneşti şi Cracul Lung (în total 30 de posturi de transformare cu cca. 240 de abonaţi). Echipele de intervenţia ale CEZ Distribuţie au acţionat pentru remediere, astfel că la ora 09.30, doar trei localităţi se aflau fără energie electrică ( parţial Strehaia, Băseşti şi Cracul Lung, în total cca. 130 abonaţi).
Din cauza revărsării râului Coşuştea, pe raza localităţii Corcova, au fost inundate 100 ha teren cultivat.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi va monitoriza în continuare evoluţia fenomenelor hidro-meteorologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS