15.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii şi senatorii se întorc azi la Parlament, după o săptămână de activitate în teritoriu

Deputaţii şi senatorii se întorc azi la Parlament, după o săptămână de activitate în teritoriu

Deputaţii şi senatorii se întorc astăzi la Parlament, după o săptămână de activitate în teritoriu, pentru a adopta o serie de proiecte de lege prioritare pentru Guvernul Ponta, printre care legea electorală şi legea energiei, informează Agerpres.

Premierul Victor Ponta a cerut, săptămâna trecută, liderilor de grupuri parlamentare aparţinând USL să-i convoace pe senatorii şi deputaţii PSD şi PNL pentru a discuta şi adopta legea energiei şi legea electorală.
Potrivit acestuia, grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor va depune o serie de amendamente la Legea alegerilor parlamentare, care vor fi susţinute de către USL, privind modalitatea de alegere a reprezentanţilor acestora în Parlament, dar şi referitor la scoaterea pragului electoral.
La Camera Deputaţilor ar trebui să mai intre în plenul de mâine pentru vot solicitarea procurorului general de încuviinţare a urmăririi penale pentru Laszlo Borbely, dacă azi după-amiază Comisia juridică reuşeşte să-i dea un raport suplimentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS