22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul General al României, acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat

Procurorul General al României, acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a susţinut, astăzi, că lucrarea de doctorat a procurorului general Codruţa Kovesi este un plagiat şi a depus documente care susţin această acuzaţie la Ministerul Justiţiei, la CSM şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare, informează Mediafax.
GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei, în lucrarea de doctorat a Codruţei Kovesi, care şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara.
Potrivit GIP, lucrarea de doctorat este un "plagiat începând chiar de la prima propoziţie". De asemenea, GIP arată că Laura Codruţa Kovesi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate, precum: http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://6profu.ro, http://facultate.regielive.ro/ .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS