13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Federaţia Romalimenta nu susţine taxa pe fast-food

Federaţia Romalimenta nu susţine taxa pe fast-food

Reprezentanţii Federaţiei Romalimenta au luat notă de declaraţia ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, cu privire la taxa "fast food" şi susţin că o asemenea taxă ar afecta agricultura şi economia, în general, informează NewsIn.
"Romalimenta reiterează punctul de vedere cu privire la suprataxarea alimentelor: nu susţinem o nouă taxă, care ar afecta cert şi profund segmente largi ale populaţiei, industria alimentara, agricultura şi economia românească în general. Cu atât mai dramatice ar fi efectele unei asemenea măsuri în condiţiile prelungitei crize economice, a recesiunii care ameninţă din nou nu numai România, ci întreaga Uniune Europeana, tot mai multe state încercând să gasească modalităţi de creştere economică", se spune îmtr-un comunicat.
Reprezentanţii Romalimenta susţin că au propus şi argumentat permanent reducerea TVA-ului la alimente, pârghie fiscală folosită în majoritatea ţărilor UE, cu atât mai necesară în condiţiile modestei puteri de cumpărare a românilor.
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat joi că prin noua lege a sănătăţii ar putea fi introdusă o taxă pe fast-food şi pe berea cu alcool.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS