20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente

Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente

Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat astăzi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională „Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!”, informează Agerpres.

Politica de reducere a sării din alimente este la nivelul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, a spus Adrian Streinu-Cercel.
Prof. dr.Maria Dorobanţu, preşedinte al Societăţii Române de Hipertensiune, a evidenţiat că aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, că patru din zece români adulţi au hipertensiune arterială şi care dacă nu este tratată duce la complicaţii serioase pe creier, vase periferice, rinichi.
La rândul său, prof. dr. Ion Bruckner, de la Clinica de Medicină Internă a Spitalului Colţea, a subliniat că un studiu efectuat în urmă şapte ani evidenţiază că peste 40% dintre români suferă de hipertensiune arterială şi doar 44% din persoanele hipertensive ştiu că au această afecţiune

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS