11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎCCJ a amânat astăzi pronunţarea în dosarul schimburilor de terenuri dintre Becali şi MApN

ÎCCJ a amânat astăzi pronunţarea în dosarul schimburilor de terenuri dintre Becali şi MApN

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat astăzi pentru data de 24 mai pronunţarea deciziei în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN) în care sunt inculpaţi, printre alţii, europarlamentarul Gigi Becali şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, informează NewsIn. La sfârşitul lunii aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţei (DNA) au cerut pedepse cu închisoarea pentru toţi inculpaţii din dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, în care sunt implicaţi printre alţii, europarlamentarul George Becali şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc.

Procurorii DNA au mai cerut obligarea lui Becali şi a lui Babiuc la plata sumei de 448.378 de dolari, reprezentând diferenţa de curs valutar a valorii terenurilor schimbate. De asemenea, fostul secretar de stat în MApN şi fost şef al Marelui Stat Major General, Dumitru Cioflină, şi europarlamentarul George Beacali sunt obligaţi să plătească 423.380 de dolari, suma reprezentând diferenţa de valoare a terenului schimbat. Potrivit DNA, Becali mai are de achitat suma de 21.000 de dolari, contravaloarea de la momentul tranzacţiei a 1,7 hectare de teren pe care europarlamentarul nu l-a predat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS