19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”

Mehedinţi: Etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, va organiza joi, începând cu ora 10.00, pe Stadionul Angelescu, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”. 
La concurs vor participa nouă echipaje de fete şi 15 echipaje de băieţi, care vor avea de parcurs trei probe(o probă teoretică şi două probe practice). Cele două probe practice vor fi „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”. Având un caracter educativ în domeniul apărării împotriva incendiilor, aceste concursuri se organizează în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării  acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.       
Echipele câştigătoare vor fi recompensate cu diplome, cupe şi premii în bani, iar dacă se vor încadra în timpii corespunzători baremelor impuse de regulamentul concursului, vor participa la etapa naţională. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS