14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarga: Ne dorim aderarea la Schengen în septembrie

Marga: Ne dorim aderarea la Schengen în septembrie

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat astăzi că se poartă discuții cu autorităţile olandeze în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen, informează NewsIn. Marga a adăugat că intenţia este ca în luna septembrie a acestui an să fie anunţată o decizie favorabilă. ”Dorim o decizie favorabilă în septembrie în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. Suntem într-un contact mai strâns cu autoritățile olandeze”, a precizat Marga, în cadrul reuniunii consilierilor din reţeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Referindu-se la executivul olandez, oficialul a arătat că, deși este vorba de un guvern demisionar, acesta va continua discuţiile legate de aderarea României. Preşedintele Traian Băsescu a formulat, în cadrul discuţiei cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel de săptămâna trecută, apelul ca Olanda să respecte acordul stabilit în cadrul Consiliului European din martie cu privire la adoptarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în septembrie.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat recent, după o întâlnire cu premierul Victor Ponta, că România îndeplineşte încă de anul trecut criteriile de aderare la spaţiul Schengen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS