26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20.000 de semnături pentru „Craiova fără maidanezi“

20.000 de semnături pentru „Craiova fără maidanezi“

Iniţiativa lui Mărinică Dincă prin care să se acorde reduceri la impozite celor care adoptă câini fără stăpân a primit susţinerea impusă de lege pentru promovarea sa în consiliul local municipal

Peste 20.000 de craioveni au semnat pentru iniţiativa viceprimarului Mărinică Dincă, candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei, menită să cureţe oraşul de câinii maidanezi.
„În cadrul campaniei «Craiova fără maidanezi. Implică-te!», în cele două săptămâni de activitate am strâns peste 20.000 de semnături din partea craiovenilor, o susţinere neaşteptată din punctul meu de vedere, ce arată cât de mulţi oameni sunt interesaţi de această propunere şi doresc să se implice pentru a rezolva problema câinilor maidanezi. În momentul de faţă avem peste numărul minim de semnături prevăzut de lege, de 5% din locuitorii oraşului, astfel că vom solicita primarului Antonie Solomon să convoace o şedinţă de consiliu şi să introducă pe ordinea de zi acest proiect, având în vedere că alături de dorinţa noastră este şi voinţa a peste 20.000 de craioveni. Dar pot spune că nu ne vom opri aici cu strângerea de semnături, ci vom continua“, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Mărinică Dincă.

Reduceri la impozite pentru câinii adoptaţi

Candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei a adăugat că mulți craioveni și-au manifestat intenția de a pune umărul  şi altfel la rezolvarea problemei câinilor comunitari.
„Pe lângă susţinerea primită din partea craiovenilor pentru acest proiect lansat de mine, am întâlnit oameni care au vrut să susţină şi altfel acest proiect: s-au oferit să cedeze teren în extravilanul Craiovei, în vederea realizării unui adăpost de câini. Eu cred că acesta este un gest important pentru Craiova, pentru cetăţenii oraşului, dar şi pentru mine, ca iniţiator al proiectului, pentru că, pe lângă activitatea civică a celor 20.000 de semnatari, sunt şi oameni dispuşi să dea din ceea ce au pentru a rezolva această problemă. Mai mult, atât la corturile pe care le-am amplasat prin oraş, cât şi în cadrul campaniei făcute de noi din uşă în ușă am înregistrat peste 1.000 de cereri de la craioveni care vor să adopte un câine după ce acest proiect de hotărâre de consiliu va fi aprobat. În acest moment, cred că proiectul este pe drumul cel bun şi faptul că 20.000 de craioveni au crezut în el ne dă dreptul să-l impunem în consiliul local“, a menţionat Dincă.
Candidatul PDL la funcţia de primar al Craiovei a ţinut să reamintească, în mare, în ce constă proiectul său, menit să scape Craiova de câini maidanezi.
„Proiectul are trei puncte, care trebuie aplicate simultan: realizarea unui adăpost de minimum 1.000 de locuri pentru câinii maidanezi, un sistem de sterilizare gratuită a câinilor de la curţi şi unul de adopţie a câinilor, destinat celor care stau la case. Pentru cei care îşi sterilizează în mod voluntar câinii de acasă, am propus o reducere de 30% la impozitul anual pe teren şi pe clădire. Aceeaşi reducere este propusă şi pentru cei care adoptă un câine şi stau la casă. Aceste măsuri au drept scop pe de-o parte să implice cetăţenii în acest proiect, iar pe de altă parte să reducă anumite cheltuieli ale primăriei, pentru că, în măsura în care cetăţenii adoptă câini, primăria este scutită de cheltuirea unor sume importante pentru menţinerea în adăpost a animalelor“, a explicat Mărinică Dincă.
Proiectul iniţiat de Mărinică Dincă mai include crearea unei baze de date cu maidanezii deţinuţi de craioveni şi cu aceia nou-adoptaţi, dar şi monitorizarea patrupedelor adoptate şi sterilizate. Amănunte despre această iniţiativă pot fi găsite şi pe site-ul www.craiovafaramaidanezi.ro.
Potrivit estimărilor asociaţiilor de protecţie a animalelor, pe străzile Craiovei trăiesc în libertate circa 5.000 de câini comunitari, şi încă pe atâţia trăiesc în curţile şi casele craiovenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS