17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn militar român, rănit grav în Afganistan anul trecut, a decedat astăzi

Un militar român, rănit grav în Afganistan anul trecut, a decedat astăzi

Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, rănit grav anul trecut în Afganistan, a decedat în această dimineaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti, informează MApN într-un comunicat. Subofiţerul se afla internat, în stare de comă, la secţia terapie intensivă şi, în pofida eforturilor de lungă durată ale medicilor, viaţa sa nu a mai putut fi salvată.

Militarul, în vârstă de 25 de ani, era necăsătorit şi era în serviciul militar din anul 2009.
Ion-Lucian Leuştean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav la data de 7 septembrie 2011, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.
Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale.
În data de 8 septembrie, militarul român a fost evacuat în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate şi, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS