15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranks: România se află într-o poziție bună, sunt uimit de progresele din ultimii ani

Franks: România se află într-o poziție bună, sunt uimit de progresele din ultimii ani

România se află într-o poziție bună, în ciuda faptului că riscurile determinate de situația internațională sunt ridicate, estimându-se o creștere de 1,5% în 2012, a declarat azi șeful misiunii FMI, Jefrey Franks, potrivit NewsIn.

”Creșterea în 2012 va fi de 1,5% în ciuda performaței scăzute din primul trimestru ca urmare a întreruperilor, pe fondul condițiilor meteo. Există riscuri din zona externă, care intensifică presiunile asupra României. Riscurile sunt la un nivel ridicat. Există dificultăți în procesul de redresare a creșterii datorită crizei economice și financiare internationale. Dar politicile prudente și sacrificiile populației au făcut ca România să se afle într-o poziție bună pentru a face față acestor riscuri. România a făcut eforturi incredibile pentru a ajunge aici. Sunt uimit de progresele României din ultimii ani pentru stabilitatea economică”, a precizat Franks.
Acesta a arătat că există perspectiva ca inflația să se mențină în interiorul targetului, pe toată perioada până la finele aului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS