15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecurs respins pentru poliţista „abonată“ la CAR-uri

Recurs respins pentru poliţista „abonată“ la CAR-uri

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins ca nefondat recursul formulat de o fostă poliţistă din cadrul IPJ Dolj, condamnată pe 25 ianuarie la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, fals material şi uz de fals.
Gabriela Racea, agentă în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj până la începutul anului 2011, când şi-a dat demisia, a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Agenta a fost acuzată de procurori că, în cursul anului 2010, a întocmit pe numele mai multor colegi poliţişti adeverinţe false cu care a obţinut împrumuturi de la CAR Aris, CFR, Electroputere sau Olfarm.
Cercetările în acest caz au început în octombrie 2010, când mai mulţi poliţişti ai IPJ Dolj au primit somaţii de plată pentru achitarea unor credite. În notificările venite de la CAR-uri din Craiova li se preciza că au girat-o pe colega lor, agenta Gabriela Racea. Pentru că femeia nu îşi mai achitase ratele, giranţii erau buni de plată. Majoritatea poliţiştilor care s-au trezit cu notificări acasă nu aveau habar să o fi girat pe colega lor, aşa că au anunţat conducerea IPJ Dolj, care a început o anchetă internă. Ulterior, conducerea IPJ Dolj a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care, după încheierea cercetărilor, au trimis-o în judecată pe Gabriela Racea pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material şi uz de fals. Prejudiciul adus părţilor vătămate de agenta Racea a fost calculat la peste 200.000 de lei.
La sfârşitul lunii ianuarie 2012, Tribunalul Dolj a condamnat-o pe fosta poliţistă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi i-au dat trei amenzi penale a câte 2.000 de lei pentru tot atâtea infracţiuni de fals material. În plus, inculpata a fost obligată să achite împrumuturile luate de la CAR-uri, plus dobânzile la zi.
Inculpata a făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj, iar vineri, Curtea de Apel Craiova l-a respins ca nefondat. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS