13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFitch Ratings: Căderea Guvernului în România a sporit incertitudinile

Fitch Ratings: Căderea Guvernului în România a sporit incertitudinile

Căderea unui al doilea guvern în România în mai puţin de trei luni a amplificat incertitudinile politice, iar creşterea substanţailă a politicilor populist, înainte sau după alegeri, ar putea exercita presiuni de retrogradare a ratingului de ţară, potrivit Fitch Ratings, citată de Mediafax.
România dispune de rating "BBB-" cu perspectivă stabilă din partea Fitch Ratings.
Fitch va continua să munitorizeze evoluţiile politice din România, inclusiv alegerile locale de la începutul lunii iunie, care pot avea impact asupra politicilor fiscale şi economice până la alegerile parlamentare şi după, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, care menţionează că USL conduce în sondajele de opinie şi cel mai probabil va forma Guvernul şi va conduce ţara până la alegerile din toamnă.
"Ratingul României include deja incertitudinile politice legate de alegerile parlamentare din toamnă. Totuşi, creşterea substanţială a politicilor populiste, care ar avea ca efect o deviere semnificativă de la programul de consolidare fiscală, fie înainte fie după alegeri, ar putea exercita presiuni de retrogradare a ratingului" , potrivit Fitch.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS