29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc va primi în SUA titlul de doctor onorific în drept din partea Michigan University

Boc va primi în SUA titlul de doctor onorific în drept din partea Michigan University

Președintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, se află în Statele Unite ale Americii până vineri, unde va primi titlul de doctor onorific în drept din partea Michigan State University, informează NewsIn.
Cu prilejul acestei ceremonii președintele PDL va susține, la aceeași Universitate, și conferința cu titlul The European Financial Crisis: Romania’s Response.
La ceremonia programată pe data de 4 mai va mai fi prezentă alături de Boc şi prima președinte femeie din istoria Irlandei, Mary Robinson, care va primi o distincție similară. Pe site-ul universităţii, este şi o scurtă prezentare a lui Emil Boc. „Ca primar și membru al Parlamentului, a contribuit la aderarea României la Uniunea Europeană", se spune în scurtul CV. 
Presa a scris încă din 2009 că Boc urma să primească această distincţie. Ulterior, în mai 2010 reprezentanţi ai Executivului declarau că Boc, pe atunci premier, urma să plece în vizită privată pentru a-şi primi titlul. Agenda încărcată a determinat însă amânarea plecării în SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS