20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO echipă de elevi români a câştigat premiul cel mare al concursului NASA Space Settlement

O echipă de elevi români a câştigat premiul cel mare al concursului NASA Space Settlement

O echipă de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală a câştigat, alături de o echipă americană de liceeni, marele premiu al concursului NASA Space Settlement, de realizare a unui proiect de colonie spaţială, şi va merge la Washington la sfârşitul lunii mai, informează Mediafax.
Proiectul românilor s-a numit "Aurora: Earth Orbiting Settlement" şi a fost realizat de elevi din clasele a IX-a şi a X-a.
Concursul NASA Space Settlement, derulat anual de Agenţia spaţială americană (NASA) din 1994, se adresează elevilor din clasele 6 – 8, 9 – 10 şi 11-12 din toată lumea, care pot participa individual, în grupe mici (de la doi la şase elevi) şi grupe mari (de la şapte în sus, până la clase întregi).
Proiectul câştigător, postat pe site-ul concursului (http://settlement.arc.nasa.gov), prezintă o staţie spaţială cu multe elemente de originalitate şi este foarte bine documentat, incluzând şi un detector de particule, care spun elevii, ar fi mai performant decât cele de la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN), unde se află celebrul accelerator de particule Large Hadron Collider (LHC).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS