16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepreşedintele ANRE Eugen Georgescu a fost arestat preventiv

Vicepreşedintele ANRE Eugen Georgescu a fost arestat preventiv

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Eugen Georgescu a fost arestat preventiv, azi, pentru 29 de zile, printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, în dosarul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei din luna februarie, informează NewsIn.
Potrivit probelor administrate în cauză a rezultat că Georgescu nu a luat măsurile prevăzute de lege şi propuse de agenţii constatatori, referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate că atât în cursul lunii noiembrie 2007, cât şi în cursul anului 2008, a fost sesizat de către subordonaţii săi. Aceştia au efectuat controale la această firmă şi, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu, potrivit procurorilor.
Două explozii, soldate cu 21 de răniţi, dintre care 17 spitalizaţi, s-au produs în data de 19 februarie într-un imobil din Sighetu Marmaţiei. Una dintre persoanele rănite grav a murit  la Spitalul de arşi din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS