15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipele de dezinsecţie, la stârpit de căpuşe

Echipele de dezinsecţie, la stârpit de căpuşe

Autorităţile locale din Târgu Jiu au început ieri ample acţiuni de dezinsecţie a parcurilor din oraş. Dezinsecţia are ca scop eliminarea căpuşelor din spaţiile verzi, în judeţul Gorj fiind înregistrate trei persoane cu boala Lyme. Acestea au contractat maladia de la căpuşele luate din iarbă sau de la animale. De dezinsecţie se ocupă Serviciul de Gospodărire Comunală, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, prin intermediul unei firme de specialitate. Soluţiile folosite nu sunt dăunătoare pentru oameni şi sunt special făcute pentru a elimina numai insectele respective. Prima zonă unde au fost pulverizate substanţele împotriva căpuşelor a fost Parcul Central, care are o suprafaţă de peste şase hectare.
Pentru a fi eficientă dezinsecţia, nu trebuie să plouă timp de o oră, altfel efectul substanţei dispare. Din cauza avertizării de vreme nefavorabilă, dezinsecţia începută ieri-dimineaţă s-a încheiat înainte de prânz, urmând să continue şi cu celelalte zone din oraş până la sfârşitul acestei săptămâni.
După acţiunea de eliminare a căpuşelor, Serviciul de Gospodărire Comunală va începe, la jumătatea lunii mai, dezinsecţia împotriva ţânţarilor. Suprafaţa de spaţii verzi vizate depăşeşte 70 de hectare, urmând să fie stropite cu soluţii speciale şi zonele verzi din jurul blocurilor. Din păcate, subsolurile neigienizate ale blocurilor adăpostesc cei mai mulţi ţânţari. De dezinsecţia subsolurilor trebuie însă să se ocupe asociaţiile de proprietari şi nu primăria. Asociaţiile de proprietari sunt însă deficitare la acest capitol.
 Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS