17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Fotbal – Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Chelsea Londra s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-2), cu FC Barcelona, marţi seară, pe ''Camp Nou'', în manşa a doua a semifinalelor, informează Agerpres.

După 0-1 pe ''Stamford Bridge'', Barcelona a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Sergio Busquets (‘35), Andres Iniesta (‘43), dar Chelsea a înscris de două ori în 10 oameni, prin Ramires (‘45+1) şi Fernando Torres (‘90+1). Momentul psihologic s-a consumat în min. 39, când Messi a ratat un penalty, la scorul de 2-1. Barca nu a mai reuşit apoi să desfacă blocul defensiv al oaspeţilor chiar dacă a avut superioritate numerică o repriză.
Cum era de aşteptat, Barca şi-a masat adversara în propriu care încă din debutul întâlnirii. Messi a avut prima ocazie, în minutul 3, dar a şutat în plasa laterală. Portarul Cech a apărat în faţa aceluiaşi Messi (‘19), după o combinaţie de excepţie a argentinianului cu Fabregas. Fabregas a avut şi el o ocazie (‘20), dar a trimis în plasa laterală din unghi. 
Barca l-a pierdut prematur pe Pique, iar Chelsea pe Cahill, ambii accidentaţi. 
Barcelona a reuşit să deschidă scorul în minutul 35, când Dani Alves l-a deschis pe Cuenca, acesta a centrat, iar Busquets a trimis nestingherit în plasă. 
Chelsea a rămas apoi în 10 oameni, Terry fiind eliminat în minutul 37, pentru fault la Alexis Sánchez fără balon. Pe acest fond, Barca şi-a mărit avantajul în minutul 43, prin Iniesta, lansat excelent de Messi. În prelungirile primei reprize (‘45+1), la o neatenţie a defensivei catalane, Lampard l-a lansat pe Ramires, iar brazilianul l-a lobat pe Valdes. 
După pauză, echipa blaugrana a avut şansa să îşi mărească din nou diferenţa, dar Messi a ratat un penalty (şut în bara transversală – ‘49), lovitura de pedeapsă fiind scoasă de Fabregas, după un duel cu Drobga.
Barcelona a avut în continuare o posesie zdrobitoare, dar sterilă. Cele mai bune ocazii ale gazdelor au fost ratate de Cuenca (‘62), blocat bine de Cech, şi Busquets (‘78), care a tras mult peste poartă din careu. Messi a trimis din nou mingea în bară în minutul 83, aceasta fiind a 10-a bară pentru Barca în actuala ediţie a competiţiei – record. Cech a intervenit salutar şi la şutul lui Mascherano (‘90). Spaniolul Torres a dat lovitura pe contraatac în prelungiri şi a asigurat prezenţa londonezilor în finală (‘90+1). 
Chelsea va întâlni în finala din 19 mai, de pe “Allianz Arena” din Munchen, pe învingătoarea din semifinala de miercuri seară, Real Madrid – Bayern Munchen (1-2 în tur).

 

FC Barcelona: Valdes – Mascherano, Pique (Alves '26), Puyol – Fabregas (Keita '74), Xavi, Busquets, Iniesta – Cuenca (Tello '68), Messi, Alexis Sanchez. Antrenor: Josep Guardiola.

Chelsea: Cech – Ivanovici, Cahill (Bosingwa '12), Terry, Cole – Meireles, Mikel, Lampard – Ramires, Drogba (Torres '80), Mata (S. Kalou '58). Antrenor: Roberto di Matteo.

Au arbitrat: Cuneyt Cakır – Bahattin Duran, Tarik Ongun, Fırat Aydınus – Huseyin Goçek şi Bulent Yıldırım.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS