22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSL ar putea depune astăzi prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu

USL ar putea depune astăzi prima moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu

Prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu ar urma să fie depusă astăzi de USL, informează realitatea.net. Demersul Opoziţiei este programat la două luni şi o săptămână de la învestirea Cabinetului Ungureanu, fiind centrat pe situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş. Moţiunea de cenzură ar urma să fie şi prima acţiune parlamentară a Opoziţiei în actuala sesiune legislativă, care a început la 1 februarie, dată de la care parlamentarii USL sunt în grevă parlamentară.
La data de 1 aprilie liderii USL au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, imediat după Paşte, mai precis pe 17 aprilie. Temele enunţate de Victor Ponta atunci pentru moţiunea de cenzură erau: înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, care presupune, în opinia Opoziţiei, "cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR", dar şi "cedarea în faţa intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse" şi "cedarea în faţa dorinţei baronilor care încă au rămas la PDL", cu referire la Hotărârea de Guvern prin care se acordă bani primăriilor.
Deşi în ultimele două săptămâni liderii USL au dat ca sigură data de 17 aprilie pentru depunerea moţiunii de cenzură, este posibil ca aceasta să mai fie amânată, aşa cum reiese din declaraţiile făcute vineri de preşedintele PSD, Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS